Bli medlem
Ge en gåva

Press

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som journalist att få fram fakta eller personer att intervjua.

Vid intervjuer kontaktar du som journalist i första hand verksamhetschef Petra Westerberg eller kommunikationsansvarig Petra Rizvi:

Petra Westerberg

petra.westerberg@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Petra Rizvi

petra.rizvi@diabetes.se

Telefon: 08-564 82100

Vill du komma i kontakt med våra diabetesföreningar så går det givetvis bra att kontakta ordförande på den ort som frågan gäller.

 • 19 mars 2021
  Hur påverkas människor med diabetes av pandemin

  Diabetes har pekats ut som en riskfaktor för att bli allvarligt sjuk i covid-19. Forskare undersöker nu hur personer med diabetes typ 1 och typ 2 mår under coronapandemin, både fysiskt och psykiskt.

 • 11 januari 2021
  Diabetesfonden delar ut 26,5 miljoner

  Trots ett på flera sätt osäkert år kan Diabetesfonden dela ut hela 26,5 miljoner kronor i ändamålsanslag inför 2021. Av anslaget kommer 20,5 miljoner att gå till forskning och 6 miljoner delas ut särskilt till projekt som omfattar kunskapsspridning och utbildningsinsatser i diabetes.

 • 7 januari 2021
  Vänd familjens ”aja baja” till ett bra stöd

  Stöd från nära och kära är viktigt för dig med diabetes. Men när familjemedlemmarna lägger sig i vad du äter och gör känns det mest frustrerande. Så förvandlar du deras missriktade välvilja till verklig hjälp.

 • 16 november 2020
  Diabetesfondens verksamhet tål att granskas

  Med anledning av ledaren i Dagens Nyheter den 14 november.

 • 16 november 2020
  Ny undersökning visar: Att leva med typ 1-diabetes medför en känsla av att aldrig få vara ledig

  84 % tycker att det värsta med att ha typ 1-diabetes är att man upplever att man aldrig är ledig från sin sjukdom, detta följs av oro för framtida komplikationer, 52 %. Nästan varannan, 44 %, tänker på sin diabetes minst en gång i timmen. Det visar en ny undersökning från Ung Diabetes.

 • 14 november 2020
  Vaccin mot typ 1- diabetes testas på människor

  Ett vaccin mot typ 1-diabetes utvecklat av svenska forskare ska testas på människor i år. Resultaten på djur är mycket lovande. – Vaccinet gav ett totalt skydd mot typ 1- diabetes, säger Malin Flodström-Tullberg vid Karolinska institutet.

Alla nyheter
Senast uppdaterad 30 juni 2020